Bro Rickywan Melaka
Aktivis Hak Asasi Manusia


Kehidupan tidak semudah yang dijangka kan,meneruskan kehidupan adalah sesuatu keperluan, jangan gentar jika ditindas , jangan mengalah jika tertewas, bangkit dan terus maju ke hadapan,pasti ada sinar yang menanti....
Photobucket
myspace layouts

"Rakan-rakan sekalian, Jika anda seorang yang perihatin, dan ingin hulurkan bantuan kepada mangsa-mangsa alam, sila klik di gambar sebelah atas ini ( Tabung 1 UNTUK ASIA ), membantu demi sesama manusia & insan di muka bumi ini..."


|Tagged| |Mudah| |Facebook| |Friendster| |Yahoo| |Google| |TvLive| |Twitter|

Wednesday, October 19, 2011
Manusia bermuka-muka


Salam to all & good day,
Zaman sekarang ni ramai manusia bermuka-muka, depan baik belakang hentam kita bukan main teruk, kira mcm ckp depan-depan x nak, tapi belakang hanya allah je yg tahu, time org belanja siap hanya perut, berkerumun macam semut, sebab makan free, duku kawan sekarang lawan, ada je nak tertawa dan busukkan org lain, manusia macam ni kita gelarkan diorg bermuka-muka, bukan muka buku tapi muka tembok, tak tahu mengenal malu dan segan silu, zaman macam ni memang banyak kita boleh jumpa manusia jenis macam tu, memang x boleh blah dgn org macam ni.

Kalau kita berduit, kita la disanjung dan dipuja, tapi bila kita papa, jgn harap nak sanjung, tegur pun dah malas, dulu boleh tidur sebantal sekatil, tapi masa dah berubah, kita tidur di bantal dan tilam kita dan sebaliknya bagi dia, langsung dah lupa kawan, mungkin diorg ingat aku ni menyusahkan diorg, tapi sebenarnya diorg yg menyusahkah aku dan diri mereka sendiri, depan org baik, bila org tu baik dgn dia, bila org tu busuk, macam macam cerita keluar, sindir menyindir dan kutuk mengutuk.

Bila ada masalah, kita temankan dia dari malam membawa kepagi, tapi sekarang bila hulur tangan nak salam pun tunduk muka tengok hanset macam aku ni tak wujud depan dia masa tu, mungkin dia dah senang dah mula lupa kawan yg pernah banyak nasihat dia masa dia ada masalah dulu, tapi la ni mungkijn dia dah senang, pergi mampos lah dengan kawan dia sorang ni, bukan nak mengungkit, tapi hakikatnya memang macam ni adat dunia zaman sekarang.

Tapi kawan yg menjahamkan dia dulu sekarang jadi kawan baik dia, dah terbalik pulak sekarang, dia pula yg di puja-puja sebagai kawan sejati, aku heran, buta ke mata diaa? org yg hancurkan hidup dia, dan dia masih boleh terima kawan macam tu, sejak aku kawin memang aku dah kurang campur dengan diorg, tapi diorg ingat aku ni dah tak nak geng dengan diorg, so aku ni dibuang jauh-jauh, tapi aku rasa aku betul, tak kan aku nak hidup enjoy macam dulu lagi, sekarang aku dah bergelar suami dan ada famili, tak kan tak nak berubah betul tak?

Ada org umur dah lanjut, tapi perangai berjiwa muda, semua pompan dia nak jadikan awek dia, hahaha, akhirnya kene tipu juga, org bodoh macam ni asyik kene kikis dengan pompan, tapi habuk pun tarak, pompan jenis macam tu nak kikis duit lelaki je, bukan nak kikis hati dia, tapi dah banyak kali kene pon masih dia x buka mata lagi, memang tejal betul perangai dia.

What ever la, aku enjoy dengan hidup aku sekarang, kerja then balik kerja aku dgn wife aku, keluar jalan-jalan pun dengan bini aku, mungkin dulu memang aku jahat, hardcore, tapi sekarang enough is enough, masa lama dash berlalu, yg tinggal hanya kenangan yg tidak indah bagi aku, nak menyesal pun tak berguna lagi kasn, tawakal je la....
 
posted by Rickywan at 3:33 AM | Permalink |


0 Comments:


Anda boleh terus membaca paparan untuk bulan ini, dengan hanya klik Disini

Dan jika anda mahu melihat paparan yang seterusnya, sila pilih bulan, di bahagian ARCHIVES! di sebelah kanan blog ini. Terima Kasih, Sila Dtg Lagi....
Google
 
Image header © Bro_Rick | Layout design by UjangMD
/* Theme Name: Manhattan Theme URI: http://www.manhattanray.com/manhattan Description: Manhattan 4.2 Version: 4.2 Author: Manhattan Ray Tags: black, white, fixed-width, right-sidebar */ body{ margin:0; font-family: Arial, Helvetica, Georgia, Sans-serif; font-size: 12px; text-align: left; vertical-align: top; background: black; color: white; } body,h1,h2,h3,h4,h5,h6,address,blockquote,dd,dl,hr,p,form{ margin: 0; padding: 0; } #wrapper{ margin: 0 auto 0 auto; width: 1001px; height: 100%; overflow:hidden; padding: 0; text-align: left; background: silver; } #container{ float: left; width: 702px; height: 100%; overflow: hidden; margin: 0 10px 0 20px; display:inline; /* because IE doubles set margins */ font-family: "trebuchet ms",times,arial; font-size: 14px; } #header{ width: 680px; height: 330px; padding: 10px; background:url (http://talianhayat.com/wp-content/uploads/2011/01/redas1.jpg); border: 1px solid black; border-top: 0; margin-bottom: 10px; } /* start: pagemenu */ /* NOTE: Unlike most Suckerfish dropdowns */ /* This code uses the pagemenu division as the */ /* relative datum, not the top list items */ /* Be aware of this, if you play with the pagemenu codes */ #pagemenudiv{ width: 702px; height: 22px; background:#242424; position:relative; } #pagemenudiv ul{ margin: 0; padding: 0; list-style-type:none; } #pagemenudiv ul li{ float:left; text-align:center; } #pagemenudiv ul li a{ display:block; height: 18px; padding-top:2px; padding-left: 5px; padding-right: 5px; border: 1px solid #242424; float:left; font-size:14px; font-family: times,arial; font-weight: 500; text-decoration:none; text-transform: uppercase; color: white; } #pagemenudiv ul li a:hover{ background: white; color: #242424; } /* sub pages below */ #pagemenudiv li ul{ position: absolute; display: none; background: black url(graphics/submenubg.jpg); width:702px; height: 25px; top: 22px; left: 0px; } #pagemenudiv li > ul{ top: 22px; left: 0px; } #pagemenudiv li.over ul, #pagemenudiv li:hover ul{ display:block; } #pagemenudiv li ul a{ border: 1px solid black; font-size:16px; padding-top: 2px; height: 20px; text-transform: none; background: black url(graphics/submenubg.jpg); color: #bbb; } #pagemenudiv li ul a:hover{ background: black url(graphics/submenuhoverbg.jpg); color: #242424; } /* end: pagemenu */ #content{ width: 702px; color: black; } /* start: sidebar codes, except for calendar and links */ #sidebar{ float: left; width: 227px; border: 1px solid black; padding: 10px; background: #e8e8e8; margin: 10px 20px 10px 0; display:inline; /* because IE doubles set margins */ color: black; } #sidebar ul{ list-style-type: none; margin: 0; padding: 0 10px 0 10px; } #sidebar ul li{ margin: 5px; padding: 10px; background: #555; color: #ccc; } #sidebar ul > li{ border: 1px solid black; } #sidebar ul li li{ border: 0px; } #sidebar ul li h2{ background: black url(graphics/sidebarh2bg.jpg); height: 17px; padding-top: 1px; padding-left: 5px; font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 14px; color:#242424; } #sidebar ul ul li{ padding: 0; line-height:24px; } /* end: sidebar codes, except for calendar and links */ #footer{ clear:both; width: 993px; padding:4px; position:relative; background: #323232; color: #bbb; } span.footercredits{ position: absolute; left: 410px; } /* start: anchor/link codes, except for page menu */ #header a{ text-decoration: none; color: #bbb; } #header a:hover{ text-decoration: overline underline; color: #fff; } #content a{ text-decoration: none; color: #343434; font-weight: 600; } #content a:hover{ text-decoration: overline underline; color: #000000; } #sidebar a{ text-decoration: none; color: #ccc; } #sidebar a:hover{ text-decoration: underline overline; color: white; } #footer a{ text-decoration: none; color: #bbb; } #footer a:hover{ text-decoration: underline overline; color: white; } /* end: anchor/link codes, except for page menu */ .aligncenter, div.aligncenter { display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; } .alignleft { float: left; } .alignright { float: right; } hr{ border: 1px solid #484848; } acronym{ color: #484848; font-weight: 600; } blockquote{ border-top: 1px solid black; border-bottom: 1px solid black; padding: 10px; margin:10px; background: #b0b0b0; } h1{ font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 24px; padding: 0 0 10px 0; } .post{ padding: 10px 0 10px 0; } .post h2{ font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 18px; } .entry{ line-height: 18px; } p{ padding: 10px 0 0 0; } p.postmetadata{ border-top: 1px solid #444; border-bottom: 2px solid black; margin: 10px 0 0 0; } .navigation{ padding: 10px 0 0 0; font-size: 14px; font-weight: bold; line-height: 18px; } table#wp-calendar{ width: 100%; } .comments-template{ margin: 10px 0 0; border-top: 1px solid #ccc; padding: 10px 0 0; } .comments-template ol{ margin: 0; padding: 0 0 15px; list-style: none; } .comments-template ol li{ margin: 0px; line-height: 18px; padding: 10px; border-bottom: 1px solid #444; } .comments-template ol li.alt{ background: #aaa; border-bottom: 1px solid #444; } .comments-template h2, .comments-template h3{ font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 16px; border-bottom: 1px solid black; } .commentmetadata{ font-size: 12px; } .comments-template p.nocomments{ padding: 0; } .comments-template textarea{ font-family: Arial, Helvetica, Georgia, Sans-serif; font-size: 12px; } .comments-template img{ border: 1px solid black; }