Bro Rickywan Melaka
Aktivis Hak Asasi Manusia


Kehidupan tidak semudah yang dijangka kan,meneruskan kehidupan adalah sesuatu keperluan, jangan gentar jika ditindas , jangan mengalah jika tertewas, bangkit dan terus maju ke hadapan,pasti ada sinar yang menanti....
Photobucket
myspace layouts

"Rakan-rakan sekalian, Jika anda seorang yang perihatin, dan ingin hulurkan bantuan kepada mangsa-mangsa alam, sila klik di gambar sebelah atas ini ( Tabung 1 UNTUK ASIA ), membantu demi sesama manusia & insan di muka bumi ini..."


|Tagged| |Mudah| |Facebook| |Friendster| |Yahoo| |Google| |TvLive| |Twitter|

Saturday, June 9, 2012
Dugaan Mendatang..........
Assalamualaikum & Salam to all,
Pagi ni masih kerja lagi seperti biasa, kerja menimbung sejak kebelakangan ni, bukan nak merungut tapi tu la hakikat yang harus ditempuh, kerja tak pernah habis, kalau kerja dah habis jawapnya kene berhenti la kerja, haha, jangan buat pasal, takde keje macam mana nak isi perut ni, pagi ni aku tinggal kan wife aku kat rumah mak aku, wife aku sakit, then aku nak tak nak kene keje gak, sebab nak habiskan kerja, mungkin balik keje awal sikit hari ni, hujan malam tadi bukan main lama, renyai-renyai macam dalam hati aku ni juga sedih je bila tgk wife aku menahan sakit, sekejap-sekejap dia kejutkan aku, kesian betul.

2 minggu lepas mak mertua aku meninggal dunia, setelah berbulan berjuang melawan sakit, akhirnya allah masih lebih menyayangi dirinya, aku redha begitu juga dengan isteri aku, dapat tahu mak mertua meninggal masa tu jam 1 pagi, kelam kabut pergi cari tiket, nasib baik pagi tu aku tiker flight, jadi terus ke LCCT ke Padang indonesia, antara dugaan pada hari tu, memang dalam keadaan pagi yang sejuk dan di selubungi perasaan sedih aku ke rumah mak aku pagi tu, nasib baik adik ipar aku ada kad kredit, terus pinjam dan book flight pagi tu gak, tiket 1 way je masa tu dah hampir rm400, nak tak nak, itu je choice je yang ada, aku terus book dan terus bertolak ke LCCT jam 3 lebih masa tu.

Sampai ke LCCT jam 6 lebih dekat jam 7 pagi masa tu, kalau online book, kene check in sebelum sejam masa penerbangan, so sempat gak pagi tu, drive tak de nak henti-henti sangat pagi tu, takde masa nak rest dan smoking, teruskan perjalanan, kesin wife aku masa tu, aku tgk dia sedih sangat, tapi dia tabah, tak da nak nangis-nangis sangat, kalau kita nangis-nangis sangat itu akan membuatkan lebih sengsara pada arwah si mati, jadi tabah kan hati, aku redah je pagi tu, capai apa je yang sempat pagi tu, terus ke airport.

Banyak dugaan yang harus di tempuh, banyak rintangan yang harus ku gagahi, banyak halangan dan duri ranjau menanti hari demi hari, tak pernah habis dugaan yang mendatang, aku susuri jalan yang berliku ni dengan tabah, kadang-kadang rasa down sangat dengan semua ini, aku rasa feed up, rasa macam nak lari je dari hidup macam ni, tak tahan, tapi kerana wife aku, aku masih bertahan sehingga hari ni, dia dah anak yatim piatu, tiada tempat lain untuk dia mengadu melainkan aku sahaja, so aku akan jaga dia baik-baik macam mana mak dia jaga dia, aku janji pada diri aku sendiri, tiada siapa boleh pisahkan dia dengan aku, melainkan tuhan sahaja......


i love my wife........until end of life.........
 
posted by Rickywan at 9:04 AM | Permalink |


0 Comments:


Anda boleh terus membaca paparan untuk bulan ini, dengan hanya klik Disini

Dan jika anda mahu melihat paparan yang seterusnya, sila pilih bulan, di bahagian ARCHIVES! di sebelah kanan blog ini. Terima Kasih, Sila Dtg Lagi....
Google
 
Image header © Bro_Rick | Layout design by UjangMD
/* Theme Name: Manhattan Theme URI: http://www.manhattanray.com/manhattan Description: Manhattan 4.2 Version: 4.2 Author: Manhattan Ray Tags: black, white, fixed-width, right-sidebar */ body{ margin:0; font-family: Arial, Helvetica, Georgia, Sans-serif; font-size: 12px; text-align: left; vertical-align: top; background: black; color: white; } body,h1,h2,h3,h4,h5,h6,address,blockquote,dd,dl,hr,p,form{ margin: 0; padding: 0; } #wrapper{ margin: 0 auto 0 auto; width: 1001px; height: 100%; overflow:hidden; padding: 0; text-align: left; background: silver; } #container{ float: left; width: 702px; height: 100%; overflow: hidden; margin: 0 10px 0 20px; display:inline; /* because IE doubles set margins */ font-family: "trebuchet ms",times,arial; font-size: 14px; } #header{ width: 680px; height: 330px; padding: 10px; background:url (http://talianhayat.com/wp-content/uploads/2011/01/redas1.jpg); border: 1px solid black; border-top: 0; margin-bottom: 10px; } /* start: pagemenu */ /* NOTE: Unlike most Suckerfish dropdowns */ /* This code uses the pagemenu division as the */ /* relative datum, not the top list items */ /* Be aware of this, if you play with the pagemenu codes */ #pagemenudiv{ width: 702px; height: 22px; background:#242424; position:relative; } #pagemenudiv ul{ margin: 0; padding: 0; list-style-type:none; } #pagemenudiv ul li{ float:left; text-align:center; } #pagemenudiv ul li a{ display:block; height: 18px; padding-top:2px; padding-left: 5px; padding-right: 5px; border: 1px solid #242424; float:left; font-size:14px; font-family: times,arial; font-weight: 500; text-decoration:none; text-transform: uppercase; color: white; } #pagemenudiv ul li a:hover{ background: white; color: #242424; } /* sub pages below */ #pagemenudiv li ul{ position: absolute; display: none; background: black url(graphics/submenubg.jpg); width:702px; height: 25px; top: 22px; left: 0px; } #pagemenudiv li > ul{ top: 22px; left: 0px; } #pagemenudiv li.over ul, #pagemenudiv li:hover ul{ display:block; } #pagemenudiv li ul a{ border: 1px solid black; font-size:16px; padding-top: 2px; height: 20px; text-transform: none; background: black url(graphics/submenubg.jpg); color: #bbb; } #pagemenudiv li ul a:hover{ background: black url(graphics/submenuhoverbg.jpg); color: #242424; } /* end: pagemenu */ #content{ width: 702px; color: black; } /* start: sidebar codes, except for calendar and links */ #sidebar{ float: left; width: 227px; border: 1px solid black; padding: 10px; background: #e8e8e8; margin: 10px 20px 10px 0; display:inline; /* because IE doubles set margins */ color: black; } #sidebar ul{ list-style-type: none; margin: 0; padding: 0 10px 0 10px; } #sidebar ul li{ margin: 5px; padding: 10px; background: #555; color: #ccc; } #sidebar ul > li{ border: 1px solid black; } #sidebar ul li li{ border: 0px; } #sidebar ul li h2{ background: black url(graphics/sidebarh2bg.jpg); height: 17px; padding-top: 1px; padding-left: 5px; font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 14px; color:#242424; } #sidebar ul ul li{ padding: 0; line-height:24px; } /* end: sidebar codes, except for calendar and links */ #footer{ clear:both; width: 993px; padding:4px; position:relative; background: #323232; color: #bbb; } span.footercredits{ position: absolute; left: 410px; } /* start: anchor/link codes, except for page menu */ #header a{ text-decoration: none; color: #bbb; } #header a:hover{ text-decoration: overline underline; color: #fff; } #content a{ text-decoration: none; color: #343434; font-weight: 600; } #content a:hover{ text-decoration: overline underline; color: #000000; } #sidebar a{ text-decoration: none; color: #ccc; } #sidebar a:hover{ text-decoration: underline overline; color: white; } #footer a{ text-decoration: none; color: #bbb; } #footer a:hover{ text-decoration: underline overline; color: white; } /* end: anchor/link codes, except for page menu */ .aligncenter, div.aligncenter { display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; } .alignleft { float: left; } .alignright { float: right; } hr{ border: 1px solid #484848; } acronym{ color: #484848; font-weight: 600; } blockquote{ border-top: 1px solid black; border-bottom: 1px solid black; padding: 10px; margin:10px; background: #b0b0b0; } h1{ font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 24px; padding: 0 0 10px 0; } .post{ padding: 10px 0 10px 0; } .post h2{ font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 18px; } .entry{ line-height: 18px; } p{ padding: 10px 0 0 0; } p.postmetadata{ border-top: 1px solid #444; border-bottom: 2px solid black; margin: 10px 0 0 0; } .navigation{ padding: 10px 0 0 0; font-size: 14px; font-weight: bold; line-height: 18px; } table#wp-calendar{ width: 100%; } .comments-template{ margin: 10px 0 0; border-top: 1px solid #ccc; padding: 10px 0 0; } .comments-template ol{ margin: 0; padding: 0 0 15px; list-style: none; } .comments-template ol li{ margin: 0px; line-height: 18px; padding: 10px; border-bottom: 1px solid #444; } .comments-template ol li.alt{ background: #aaa; border-bottom: 1px solid #444; } .comments-template h2, .comments-template h3{ font-family: Georgia, Sans-serif; font-size: 16px; border-bottom: 1px solid black; } .commentmetadata{ font-size: 12px; } .comments-template p.nocomments{ padding: 0; } .comments-template textarea{ font-family: Arial, Helvetica, Georgia, Sans-serif; font-size: 12px; } .comments-template img{ border: 1px solid black; }